Ingen enmansshow!
Visste du att slutraden i resultatrapporten påverkas av medarbetarnas nivå av empati och inkludering?
Medarbetare är investeringar. Som anställd ska man leverera sitt yttersta, varje dag. Uttryck som ”ROI” används ofta, även för medarbetare. Men människor är inte robotar. Det måste finnas förutsättningar för att en individ ska klara av att verkställa sitt bästa. Nämligen goda sociala beteenden, empati och ett inkluderande förhållningssätt. Livet är ingen enmansshow, inte arbetet heller. Tillsammans skapar människor magi.
Produkter och tjänster
Vill du veta mer om våra produkter och tjänster?
Produkter och tjänster
Vill du veta mer om våra produkter och tjänster?
Vi jobbar med nudging!
Lika Olikas produkter, tjänster och coachande arbete är alla strategiska aktiviteter för att “nudga” individer och grupper att sam-verka, sam-arbeta och sam-existera genom att få fler att använda mer empatiska och inkluderande beteenden i vardagen. Beteenden som är avgörande i att höja mående och potential kort-och långsiktigt för såväl individ, grupp som lokalsamhälle.
Nudging (sv.puffning) är en välbeprövad beteendevetenskaplig metod för att få människor att bete sig på ett önskat sätt genom att systematiskt motivera, inspirera och påminna vilja och agerande att mötas. Idag används nudging av myndigheter och företag världen över.
Agenda 2030 för hållbar utveckling
Agenda 2030 är en handlingsplan med mål för omställning till ett hållbart samhälle för människorna, planeten och välståndet. Agenda 2030:s mål och delmål är integrerade och odelbara och omfattar samtliga tre dimensioner av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga.
Lika Olika är med och bidrar följande mål:







CSRD-rapportering och hållbart arbete med Lika Olika
Förväntningar och krav ökar på att organisationer säkerställer en verksamhet som bidrar till ett hållbart värdeskapande. Detta gäller alla; näringslivet, kommuner, regioner och alla andra.
För att möta dessa förväntningar, och säkerställa ett hållbart arbete till kund, har Lika Olikas team gått en gedigen forskningsbaserad utbildning i att mäta och värdera sociala och ekonomiska effekter. Utbildningen ges av Skandia Idéer för livet i samarbete med Uppsala och Umeå universitet.
I Lika Olikas partnerskap med näringslivet via skolor och föreningar är detta en viktig del av hållbarhetskriterierna från 1 juli 2024.


Bli en partner
Lika Olika har krokat arm med svenskt näringsliv för att skapa värdefulla partnerskap som genererar värden för mottagare, lokalsamhälle och partnerföretag – allt med fokus på det lokala. Genom att “gräva där vi står” och göra skillnad för dem som är närmast blir arbetet angeläget, roligt och långsiktigt.

Lika Olika Förebild
Ett viktigt diplom och erkännande som visar medarbetare och kunder att företaget är en framstående aktör till positiv lokal samhällsförändring för barn och ungas psykiska hälsa och förmågor att bli sin fulla potential. Detta sker i treåriga partnerskap för att under tre års tid systematiskt utbilda och träna barn och unga i sociala färdigheter och goda beteenden för att höja empati, inkludering och medmänsklighet.
Nyfiken på vilka våra företagspartners är, eller vill ni bli en?
Nyhetsbrev
Vill du bli ännu bättre på det sociala samspelet, lära dig mer om gruppsykologi och mental hälsa, både på jobbet och hemma? Det är faktiskt enklare än du tror!
Genom att prenumerera på Lika Olikas nyhetsbrev får du en perfekt munsbit i mellanmänskliga kunskaper en gång i månaden. Skriv upp dig direkt!
Gör det genom att fylla i din e-post och klicka på länken.
På gång
Här hittar du aktuella nyheter och viktigaste händelser från Lika Olika.
Våra utbildare
Therese Wallter
Mångårig utbildare inom kommunikation, motivation och prestation. Har egen erfarenhet av starka prestationer som landslagsspelare i handboll.
En trygg lösning
Lika Olika anlitas för att konkretisera och motivera fler chefer och medarbetare att kliva på arbetet i det goda medarbetarskapet. Vi ger näring och kittlar individer och arbetsgrupper att hitta nyckeln till framgång, nämligen tillsammansskapandet!


